1 Şubat 2013 Cuma

YALANCI AÇMA BÖREK


Ramazan-ı Şerifin 20.gününe ulaştık çok şükür ama temizlikte başladı malum bayram yakın..kollarımda hiç güç kalmamış nedense..iftarıda sahuruda zar zor yetiştiriyorum arkadaşlar..sizde benim gibi yorgunsanız böyle durumlarda bu gibi tariflerle hem ailenize hem kendinize bir güzellik yapıp bu böreği el açması olarak yutturabilirsiniz:)valla öyle güzel olduki El açması böreklere değişmem:)

YALANCI AÇMA BÖREK
MALZEMELER:
1 paket milföy (20 adet)
un
1 paket eritilmiş margarin
İÇİ İÇİN:
peynir ve maydonoz
YAPILIŞI:
Oda ısısında milföyler bekletilir yumuşayınca bol un ile oklava yardımıyla enine boyuna A-4 kağıdı büyüklüğünde açılır iç harç konup kol böreği şekli yada gül böreği şeklinde gevşekçe sarılır. yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir önceden erittiğimiz margarin dökülüp 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.AFİYET OLSUN
NOT:tepsiye mutlaka yağlı kağıt serin yoksa benimki gibi kazıyarak çıkarırsınız:)


YALANCI AÇMA BÖREK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder