1 Şubat 2013 Cuma

TERBİYELİ FIRINDA TAVUK & SALATA


fondaki manzaramı yemekmi güzel?:))her ikiside dediğinizi duyar gibi oluyorum.mutfak masamın hemen kenarına bu manzara stickeri yapıştırdım.yemek yerken seyretmenin keyfini yaşıyoruz…

özel baharatlı değişik terbiyesiyle 1 gün önceden hazırlayıp ertesi güne hazırca pişirebilirsiniz.bu yerken et lezzzeti alacağınız tavuk bagetleri heleki fırında pişirince tadına doyamayacaksınız.salata eşliğinde şiddetle tavsiye ederim:)

TERBİYELİ FIRINDA TAVUK:
1 kg tavuk but
2 domates
2 sivribiber
TERBİYESİ:
1 fincan sirke
1 fincan sıvıyağ
1 fincan yoğurt
4 diş ezilmiş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1tatlı kaşığı tuz
1 büyük domatesin rendesi
YAPILIŞI:
terbiyedeki tüm malzemeleri karıştırın ve yıkanmış tavuk butlarını terbiyeyle iyice harmanlayın.ağzı kapalı bir kapta mutlaka 1 gece yada 12 saat dinlendirin.sonra kapaklı fırın kalıbına dizerek üzerine domates dilimleri ve sivri biberleri koyun kapağını kapatın ve 180 derecede içi pişene dek pişirin.servisten önce kapağını açarak tekrar fırını ısıtın ve nar gibi kızarana dek pişirin.afiyet olsun..
NOT:bu ölçülerle terbiyesi biraz acı oluyor.siz zevkinize göre listeyi azaltabilirsiniz..
SALATA:
Eevdeki malzemelere bağlı tüm sebzeleri doğrayıp zeytinyağ ve limonlu sosla karıştırıp afiyetle götürüyoruz.:)ben salatalık ,havuç, mısır,maydonoz ,dereotu,taze nane,kırmızı soğan kullandım.


TERBİYELİ FIRINDA TAVUK & SALATA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder