8 Şubat 2013 Cuma

Kaşarlı Poğaça

Kaşarlı Poğaça


malzemeler

  • 2 su bardak ilik süt
  • 2 tane yumurta beyazi [sarisini üzerine ayirtin )
  • 1 su bardak aycicek yag
  • 1 yemek kasik kadar toz seker
  • 1 tane yas maya (40 gramlik )1 tatli kasik tuz
  • ala bildigi kadar un

üzerisi icin

  • 2 tane yumurta sarisi
  • 1 tutam toz seker
  • 2 yemek kasik süt
  • cörek otu
ic malzemesi 
  • rendelenmis kasar
hazirlanisi
  • Ilik  süt,toz seker ,tuz, yumurta sarisi ve yagi bir derin yugurma legen `nin icersine alin.
  • Mayayi katip eriyen deyince minciklayin.
  • Unu icersine  yavas ,yavas ilave edip yugurun.
  • Yumusak bir hamur elde edin.
  • Yaklasik 1 saat mayalanmaya birakin üzerini kapatip.
  • Hamurdan 3 tane beze cikartin .
  • Yagli ezgahin üzerinde hamuru acip rendelenmis kasardan serpistirin hamurun üzerine .
  • Hamuru rulo yapin bir uc kismindan diyer uc kismina dogru.
  • Bicakla kesin ruloyu tepsinize siralayin .
  • Üzerine sumurta sarisi ,bir tutam seker ve süt cirpip firca ile sürün .
  • Cörek otunu sepileyip 175 derece firinda pisirin .
  • Afiyetler olsun .



Kaşarlı Poğaça

2 yorum:

  1. Bu blog bana ait degil ve benim tarif ve resimlerimi yayinlama izininizde yok ben sizinle Mahkeme de hörūşecegim yaptiginiz hirsizlik

    YanıtlaSil
  2. En kisa zamanda kimsiniz neden böyle bir terbiyesizlik yaptiginizi ceza ödeyince bence cok daha iyi anlayacaksiniz size 1 hafta mūtlet benim resimlerimi kaldirin yoksa çok pişman olacaksiniz

    YanıtlaSil