6 Şubat 2013 Çarşamba

Patatesli Çiğ Börek.

Patatesli Çiğ Börek.


 
malzemeler

  • 1 tane yumurta
  • 2 su bardak süt
  • 1 yemek kasik yogurt
  • aldigi kadar un
  • 20 gram yas maya

ic harci icin malzeme

  • 1 tatli kasik biber salcasi
  • 4-5 tane patates
  • 1 tane kuru sogan
  • 2-3 yemek kasik aycicek yag
  • tuz

kizartmak icin

  • aycicek yag

hazirlanisi

  • Hamurunuzu yugurun yumusak bir hamur olsun .Yarim saat üzri kapatip dinlenmeye birakin.
  • Patatesinizi haslayip kabugunu soyup dograyin.
  • Yagda kabunu soyup dogranmis soganlarinizi kavurun patatesinizi de icersine ilave edin .
  • Tuz ve salcayida katip 2-3 dakika beraber kavurup sogumaya birakin.
  • hamurunuzda ceviz büyüklügünde bezeler kopartin ve oklava ile yuvarlak acin .
  • Harcinizdan 1 yemek kasik koyup yarim ay seklinde kapatin.
  • Hamurun kenarini iyice kapatin kizarirken disariya cikmasin.
  • Tavaniza 1,5 bardak yag koyup kizinca kizartmaya baslayin.
  • Tüm hamura ayni islemi yapip bol yagda kizartin saglik solu .

Patatesli Çiğ Börek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder