6 Şubat 2013 Çarşamba

un revani tarifi

irmiksiz revani tarifi


malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 3 su bardak un
  • 1,5 kabartma tozu
  • 1 su bardak toz şeker
  • 1 su bardak yogurt
  • 2 tane vanilya sekeri
  • 1 fiske tuz
  • 4-5 damla limon suyu



serbeti icin malzeme

  • 3 su bardak şeker
  • 4 su bardak su
  • 1/4 limonun suyu



hazirlanisi

  • Yumurta, şeker mikserle 2-3  dakika çırpılır,
  • 1  su bardak yogurt ilave edilir iyice çırpılır .
  • Un kabartma tozu , limon suyu ,vanilya sekeri ile birlikte karistirilip elenir,yumurtalı karışıma yavaş yavaş kaşıkla karıştırılarak eklenir , 
  • Firin orta boy borcam tepsinizi yaglayip hamuru icersine dökün.
  • Önceden isitilmis  180 dereceli fırında pişirilir ,
  • Tatlinin üzeri nar gibi kararincaya kadar pirin firindan cikartinca sogumaya birakin soguyunca dilimleyin.
  • Serbet kaynatılır içine 1/4 limonun suyu sıkılır  ve 3-4 tasim kaynayinca sıcakken sogumus revanenin   üzerine dökülüp üzerine bir tepsi kapatılır şerbeti çekinceksin diye .
  •  Yaninda kaymak veya dondurma esliginde servis yapin . .Bu tatli gercekten nefis bir tatli afiyetler olsun

un revani tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder