6 Şubat 2013 Çarşamba

BURMA KOLAY BAKLAVA

KOLAY  BURGU BAKLAVA  TARIFIM

malzemeler

  • 1 paket hazir baklavalik yufga
  • 1/2 kilo ceviz  ((araları için) )


Serbet için

  • 4 su bardak seker
  • 3 su bardak su
  • 1/2 limon ((şerbet kaynayınca içine atılır) )



Üzeri için

  • 250 gr tereyag
  • antep fistigi

hazirlanisi

  • Baklavalik yufganizin iki tanesini üst üste koyup cevizinizi üzerine sepileyip oklavayi tam uc kisma koyup yufgayi sirin rulo yapin.
  • Oklavadan yufgayi elinizle büzerek cikartin firin tepsinin üzerine .
  • Bu islemi yufganiz biten deyince yapin .
  • Bir kücük tencerenin icersinde tereyaginizi eritin ve köpüklü kismini kasikla alip  cöpe atin  köpügü  kullanmayin karariyor yoksa . .
  • Üzerine erittiginiz yag hafif sogusun  her tarafina dökük kasikla .
  • Kesme isleminizi de yapin ve firina sürmeye hazir kolay baklava
  • 175 derecede firinda pisirin nar gibi kizaran deyince .
  • Bir tencereye su yunuzu ve sekerinizi katip haslayin kaynamaya baslayinca limon suyunuzu katin icersine 1-2 tasim kaynayinca sogumaya birakin.
  • Baklavaniz firindan cikartinca sogumaya birakin sercetizi de üzerine ilik dökün  citir citir olsun diye afiyetler olsun hepinize .Hem cok kolay piratik bir tatli  isterseniz findikli veya antep fistigi ilede hazirlaya bilirsiniz




BURMA KOLAY BAKLAVA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder