Ana Malzemeler
1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gr margarin
3 adet yumurta
Krema Malzemeleri
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Üzerine eklenecekler
1 paket hazır çikolata sosu ya da benmari usulü eritilmiş 80 gr bitter çikolata
Yapılışı – Hazırlanışı – Nasıl Yapılır
Küçük bir tencerede uygulanması için 1 su bardağı su ve margarin kaynatılır. Sonra 1 su bardağı un ekleyin ve iyice karıştırın. Karıştırarak 2-3 dakika karıştırın pişirin. Fırın 10-15 dakika hamurun serinlemesini beklemeniz iyi olacaktır. Hamur biraz dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı hamura yedirmemiz gerekiyor ancak bu noktada önemli bir ayrıntı var. Yumurtaları teker teker hamura kırın ve birini iyice yedirmeden diğer yumurtayı kırmayın. Yumurtaları hamura iyice yedirdikten sonra yapışkan bir hamur elde etmiş olduk. Bu kısım biraz yorucu oluyor ama hamurun kabarması için iyice karıştırmış olmanız gerekiyor. Yumurtaları yedirdikten sonra hamuru 10 dakika dinlendirin.
Videolu Profiterol Tarifi
Profiterol Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder