10 Mart 2013 Pazar

Profiterol Tarifi

Profiterol tarifiprofiterol


Ana Malzemeler

1 su bardağı su

1 su bardağı un

125 gr margarin

3 adet yumurta


Krema Malzemeleri

2,5 su bardağı süt

3 yemek kaşığı un

1,5 çay bardağı şeker

1 adet yumurta

1 paket vanilya


Üzerine eklenecekler

1 paket hazır çikolata sosu ya da benmari usulü eritilmiş 80 gr bitter çikolata


Yapılışı – Hazırlanışı – Nasıl Yapılır

Küçük bir tencerede uygulanması için 1 su bardağı su ve margarin kaynatılır. Sonra 1 su bardağı un ekleyin ve iyice karıştırın. Karıştırarak 2-3 dakika karıştırın pişirin. Fırın 10-15 dakika hamurun serinlemesini beklemeniz iyi olacaktır. Hamur biraz dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı hamura yedirmemiz gerekiyor ancak bu noktada önemli bir ayrıntı var. Yumurtaları teker teker hamura kırın ve birini iyice yedirmeden diğer yumurtayı kırmayın. Yumurtaları hamura iyice yedirdikten sonra yapışkan bir hamur elde etmiş olduk. Bu kısım biraz yorucu oluyor ama hamurun kabarması için iyice karıştırmış olmanız gerekiyor. Yumurtaları yedirdikten sonra hamuru 10 dakika dinlendirin.


Videolu Profiterol Tarifi




Profiterol Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder