10 Mart 2013 Pazar

Islak Kek Tarifi

Islak kek Tarifi


Malzemeler


1.5 su bardağı sıvıyağ

4 yumurta

3 su bardağı un

1 vanilya

1.5 su bardağı şeker

1.5 su bardağı süt

1 paket kakao

1 kabartma tozu


Yapılışı – Hazırlanışı – Nasıl Yapılır


Yumurtayı ve şekeri derin bir kaba koyup mıkserle iyicene köpürene kadar çırpalım süt, sıvıyağ ve kakaoyu ekleyıp çirpalım ve bu karışımdan buyuk bir subardağı ayıralım ayırdıktan sonra diğer kalan kek malzemelerini sırasıyla ekleyıp çırpalım yağlanmış kalıbımıza Islak Kek harcımızı dokelim ve 170-180 derece fırında kekimizi pişirelim kekimiz piştikten sonra kalıptan çıkaralım ve ayırdığımız harcı Islak Kek mizin üzerine eşit şekılde yayalım üzerini istediğiniz şekilde süsleyin ben renkli şekerlemeler kullandım bir süre kekimizi dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapalım. Afiyet olsun



Videolu Islak Kek Tarifi




Islak Kek Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder