2 Şubat 2013 Cumartesi

SOSLU KÖZLENMİŞ BİBER KAVURMASI

Ramazanda aldığım kiloların açıklaması:)


Yemeklerin yanına çok yakışan bir aperatif . Bu günlerde kırmızı biber oldukça bol . Çok miktarda közleyip derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

Yapılışı çok basit biberleri yıkadıktan sonra ister ocak üzerinde isterseniz fırında közleyin. (Fırında közlerken biberleri 2 ye bölüp, çekirdeklerini temizleyerek közlerseniz daha sonra temizlerken çok uğraşmazsınız .) Daha sonra istediğiniz büyüklükte doğrayın . Tavada az sıvıyağ içerisinde 1-2 dakika kavurun .Üzerine isterseniz sarımsaklı sos yada yoğurtla servis yapın .
SARIMSAKLI SOS:
4 diş ezilmiş sarımsağı çok az zeytinyağda çeviriryoruz.tuz ve limon ekliyoruz.
Eğer derin dondurucuya koyacaksanız: Temizledikten sonra istediğiniz büyüklükte doğrayın. Soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine koyarak dolabınıza kaldırın . Yapacağınız zaman tavanıza çok az sıvıyağ koyun . Biberlerin buzunun çözülmesini beklemeden tavanıza koyun . 1-2 dak. kavurun . Sarımsaklı sos yada yoğurtla servis yapın .
Biberleri kavanozlarda turşu gibi saklamak isterseniz .Közlenmiş biberleri doğradıktan sonra içine istediğiniz miktarda sarımsak doğrayın . Biraz tuz ve limon ilave edin karıştırın. Kavanozlara doldurun . . kahvaltıda,Kısır ve mercimek köftesinin yanına çok yakışıyor . Yapmak isteyenlere kolay gelsin…….

SOSLU KÖZLENMİŞ BİBER KAVURMASI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder