2 Şubat 2013 Cumartesi

PATATESLİ YAĞMANTISI


Yine Kayserimize özgü mantı çeşitlerinden biri..
ama o bildiğiniz mantılardan farklı olarak tam bir doyurucu hamurişi türü..
patates harcı ile harika oluyor.
bizim ev ahalisinin en gözdesi.
ah bide kilolar olmasa:)

PAATATES İÇLİ YAĞMANTISI TARİFİ:
MALZEMELER:
Hamur için:
1 çay bardağı yoğurt
1 paket yaş maya
1 yumurta
2 su bardağı ılık su
Bir tatlı kaşığı tuz
Bir kesme şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Aldığı kadar un
İÇ MALZEMESİ:
7-8 orta boy patates (haşlanmış ve ezilmiş)
tuz,karabiber,kırmızıbiber
1 demet dereotu,nane,maydonoz,reyhan
Kızartmak için sıvıyağ.

PATATESLİ İÇ YAPILIŞI:
yukardaki resimdeki gibi Haşlanıp ezilmiş patatesi az sıvıyağda kavuruyoruz.baharatları ve yeşillikleri ekleyip karıştırıyoruz.
HAMUR YAPILIŞI:
yoğurdu karışım yapılacak kaba boşaltıyoruz.Maya,şeker ılık suya ilave ediyoruz.
Mayayı ılık suda erittikten sonra azar azar un ilave ediyoruz.
Çok yumuşak bir hamur olana kadar un ekliyoruz. 2 yemek kaşığı sıvı yağıda ekleyip yoğuruyoruz..hamur mayalanması için en az yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz.Hamur mayalandıktan sonra bezeye ayırıyoruz.Her bir beze un yardımıyla yarım santimetre kalınlığında açıyoruz.Hamur açıldıktan sonra 6 santimetrelik kareler olacak şekilde kesiyoruz.Her karenin ortasına iç malzemeden bir kaşık ilave ederek,Bohça halinde ve çiçek şekliyle kıvırarak katlıyoruz.Kızgın bol sıvıyağda katladığımız kısım ters atılarak kızartıyoruz.Sarımsaklı yoğurt ve domates sosu eşliğinde servis ediyoruz..
AFİYET OLSUN…

PATATESLİ YAĞMANTISI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder