5 Şubat 2013 Salı

Peynirli Poğaça tarifi

peynirli  pogaca    hamur isleri
 
malzemeler
  • 1 tane yas maya
  • 500 gram  magerquark (süzme yogurt )
  • 2 tane yumurta  beyazi( sarilarini üzerine süsün)
  • yarim su bardak aycicek yag
  • 1 tutam toz seker
  • 1 kasik tuz
  • aldigi kadar un

ic malzeme

  • beyaz peynir

üzerine

  • 2 tane yumurta sarisi  ve susam

hazirlanisi

  • Yumurtanin sarisini üzerine sürmek icin ayirin.
  • Yumurtanin beyazi ,ay cicek yag ve yogurdu karistirin .
  • Mayayi icersine katip eritin.
  • Tuz ve sekeride icersine katip erimesini sagglayin.
  • Yavas ,yavas un ilave ederek yumusak bir hamur elde edin.
  • Yugurdugunuz hamuru mayalanmasi icin yarim saat üzerini kapatip dinlenmeye birakin.
  • Ben sade beyaz peynir kullandim  maydanozda icersine kullana bilirsiniz.
  • Hamuru 2-3 ücce bölüp yomak yapin.
  • amuru merdaneyle uzun lamasina acin.
  • Peynirinizi esit sekilde bir ucundan diyer uc kismina dogru koyun.
  • Hamurunuzu peynirli kismi kapatip rulo yapin.
  • Ücgen seklinde kesip tepsinize siralayin.
  • Üzerine yumurta sarisini sürüp susamla tamamlayin.
  • Önceden isitilmis 175 derecede pisirin

Peynirli Poğaça tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder