2 Şubat 2013 Cumartesi

NOHUT,LU BULGUR PILAVI VE MANTAR KAVURMA

Nohutlu bulgur pilavi ve mantar kavurmamalzeme

  • 1 su bardak haşlanmış hohut
  • 2 su bardak pilavlık bulgur
  • 2 yemek kasik kadar tereyag
  • 3,5 su bardak tavuk suyu
  • vegater tuz ot
  • taze maydanoz

Hazırlanısı

  • Tereyag tencereye koyup eritin.
  • Bulguru kavurup içine baharatlarını ve maydanozu incecik kiyip ekleyin.
  • Üzerine haşlanmış nohutları ve tavuk suyunu ekleyin.
  • Ocaginizi altini kisik ayara getirin.
  • Pilav suyunu çekinceye kadar pişirin.
  • Ocagin altini kapatinca yaklasik 10 dakika kendini cekmesi icin kapagi kapali bekletin.

Mantar kavurma

  • 1 kilo kafrengi ocak mantari
  • yarim tutam maydanoz
  • 7-9 yaprak taze nane
  • 2 yemek kasik tere yag
  • 2 dis sarimsak
  • tuz

hazirlanisi

  • Mantarlari yikayip suyunu süzdürün.
  • Ortalarinda ikiye bölün.
  • Tere yagi 1 kasigini tencereye ekleyip mantarlarin suyunu cekene kadar pisirin.
  • Bir kasik tere yagi daha ekleyin suyunu cekmis mantarlariniza.
  • 4-5 dakika kadar kavurun .
  • Maydanoz ve naneyi ayiklayip yikayin incecik dograyin.
  • Sarimsagi ve tuzu nuzuda ilave edip tencerenin kapagi kapatin.
  • Sicak servis yapin.

NOHUT,LU BULGUR PILAVI VE MANTAR KAVURMA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder