1 Şubat 2013 Cuma

LOKUMLU KEK..


yine misafirleri yemekle değil pasta ile ağırlamayı başardım:)ama inanın bu harika kekin tadı damaklarında kaldı .içerisindeki yumuşacık lokumlarla ve damla çikolata lezzeti ,meyve suyu aroması ile süperdi.ilk fırsatta tarifini yayınlamamı istediler..

LOKUMLU KEK:
MALZEMELER:
5 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı meyve suyu
12 tane taze lokum(küçük karelere dilimlenmiş)
1 çay bardağı damla çikolata
1′er paket vanilya-kabartma tozu
4,5 su bardağı un
YAPILIŞI:
yumurta ve şekeri beyazlaşana dek mikserle çırpıyoruz.sıvıyağ ve meyve suyunu ekleyip çırpıyoruz.unu vanilya ve kabartma tozunu ilave edip bir kez çırpıyoruz.un dolu bir kabın içerisinde lokum ve damla çikolatayı karıştırıyoruz.kek hamurumuza ekleyip yavaşca ve bir hamlede kaşıkla karıştırıyoruz.yağlanmış kek kalıbımıza döküp kabarana dek 200 derecede tutup 175 dereceye düşürüp kürdana yapışmayacak şekilde kontrol ederek içini çekene kadar pişiriyoruz.soğuyunca kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis ediyoruz.afiyet olsun..


LOKUMLU KEK..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder