5 Şubat 2013 Salı

Islak kek tarifi

Islak  Kek Cevizli bir tarif

malzemeler

  • 1 su bardak ay cicek yag
  • 4yumurta
  • 2 su bardak toz seker
  • 1 tane vanilya sekeri
  • 1 tane kabartma tozu
  • 4 yemek kasik kakao (pasta kakaogsundan )
  • 2 su bardak süt
  • 3,5 su bardak un
  • ceviz dise dokunur sekilde cekilmis

hazirlanisi

  • Şeker,süt,yag,kakao ve vanilyayı mikserle iyice çırpın.
  • Bu karisimdan üzerisi icin  1 su bardağını ayırıyoruz.
  • Başka bir kapta yumurtaları iyice çırpıp kalan karışıma ilave ediyoruz.
  • Kabartma tozu ve unuda icersine katip iyice cirpiyoruz.
  • Borcamı yaglayıp unlayin .
  • Tepsinin icersine kek hamurunu katip  üzerinede cevizinizi hertarafina esit sekilde birakin.
  • Önceden isitilmis 175 decede pisiriyoruz.
  • Ilik oldugu zaman üzerine ayirdigimiz sosu esit sekilde döküyoruz.

Islak kek tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder