1 Şubat 2013 Cuma

İRMİKLİ ŞEKERPARE TATLISI


bu harika tatlıyı tadı ve lezzetiyle pastanelerde satılan tatlılardan ayırt edemeyeceksiniz..tavsiyemdir..

İRMİKLİ ŞEKERPARE TATLI:
ŞERBETİ:
6 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
yarım limon
karıştırıp 10 dk kaynatıyoruz.
HAMURU:
250 gr margarin(oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı irmik
2yemek kaşığı sıvıyağ
2 yumurta:(sarısı üzerine)
1′er paket kabartma tozu ve vanilya
aldığı kadar un
YAPILIŞI:
margarin ve şekerimizi iyice karıştırırarak elde eritiyoruz.yumurta sıvıyağ ve irmiği ekleyip karıştırıyoruz.en son un,vanilya ve kabartma tozunuda ilave ederek yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.ceviz büyüklüğünde parçalar alarak önce yuvarlayıp sonra oval şekil veriyoruz.üzerine yumurta sarısı sürüpçatalla çizip şekil veriyoruz.180 derecedeki fırında kızarana dek pişirdikten sonra soğuk şerbetimizi döküyoruz.soğuyunca servis ediyoruz.afiyet olsun..


İRMİKLİ ŞEKERPARE TATLISI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder