31 Ocak 2013 Perşembe

TARÇINLI SARMA TATLISI

bu tatlı sevgili ablam Asumana ait..kıyır kıyır lezzeti ve misgibi tarçın kokusu ile bizim favorilerimizden.bu güzel tarif için Asuman ablama tekrar teşekkür ediyorum..

TARÇINLI SARMA TATLISI
HAMUR İÇİN:
250 gr eritilmiş margarin
1 s.b. süt
1 s.b. sıvıyağ
1′er paket vanilya ve kabartma tozu
aldığı kadar un
İÇİNE:3 y. k. tarçın
3 y.k kakao
3 y.k. toz şeker
1 ç.b. kırılmış ceviz
ŞERBETİ İÇİN:3 s.b. toz şeker3
s.b. su
3-4 damla limon suyu
YAPILIŞI:ilk önce şerbetimizi hazırlıyoruz.şeker ve suyumuzu karıştırarak30 dk. kısık ateşte kaynatıyoruz.limon suyunu ekleyerek kapatıyoruz.içi için tarçın, kakao ,ceviz ve şekeri karıştırıyoruz.hamur için margarin,sütve sıvıyağı karıştırıyoruz.unu,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip, yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğuruyoruz.hamuru biraz dinlendirip,3 bezeye ayırıyoruz.her bezeyi dikdörtgen şekilde ,1 cm kalınlığında açarak,tarçınlı içten serpiyoruz.rulo sarıp,enine olarak 12 parçaya kesiyoruz.kestiğimiz parçaları yan çevirip, elimizle hafif yassıltıyoruz.175 derecedeki fırında hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz.ikiside ılık şekilde tatlısını döküyoruz.soğuyunca servis ediyoruz.AFİYET OLSUN..

TARÇINLI SARMA TATLISI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder