31 Ocak 2013 Perşembe

HAMUR KIZARTMASI

evde ekmek olmadığında imdadıma yetişen bu kızartmalara benim çocuklar bayılıyorlar.üstelik çokta pratik yapılıyor.pazar kahvaltılarımızın menüsü oldu.tavsiye ederim.

HAMUR KIZARTMASI:
6 su bardağı un,
1 çay bardağı yoğurt,
1 küçük paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz,
1 adet küp şeker,
yeterince ılık su
aldığı kadar un
biraz sıvıyağ(elimizden hamur sıyırmak için)
kızartmak için bol sıvıyağ
YAPILIŞI:1 s.b. ılık suya mayayı ve küp şekeri ekleyip, karıştırıyoruzunun ortasını açarak sırayla yoğurdu, cıvıtığımız mayayı, tuzu ilaveedip,suyla birlikte ekmeklik hamur gibi çok yumuşak bir hamur eldeediyoruz.üzerini örterek en az yarım saat sıcak yerde ekşiliyoruz.büyük bezeler alıyoruz.aldığımız bezeleri 1cm kalınlığında açarak,kalıplarla kesip, kızgın yağa bırakıyoruz.hafif sararıncaya kadar kızartıyoruz.üzerini bir bezle örterek ılıyıncaya kadar dinlendiriyoruz.ılık servis ediyoruz.isteğe göre sarımsaklı yoğurtla veya ketçapla da servis edebilirsiniz..AFİYET OLSUN..
not:ayrıca bu hamuru buzlukta saklayabilirsiniz ve ağzı kapalı bir kapta buzdolabının normal gözünde de 1 hafta tazeliğini koruyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder