31 Ocak 2013 Perşembe

CİVCİVLİ PATATES SALATASI & MEZE


evet ..yine diğer blogcudan bir tarif daha..daha öncede yayınladığım bu civcivli salatayı bu kez sevgili komşum Şulenin misafirleri için denedim.buradan tekrar yardımları ve bana güveni için canım komşum Şuleme teşekkür ederim.

tabi huyum kurusun değişiklik yapacağımya ..bu kez yeşillikte otlattım civcivleri..arasına yaydığımız rus salatasınıda yem yaptım civcivlere…
CİVCİVLİ PATATES PASTASI :
6 orta boy patates
2 y.kaşığı tereyağ
1 s.b. kaşar rendesi
tuz-karabiber
kürdan ucuyla yeşil gıda boyası
ARASI İÇİN :
daha önceden yayınladığım:ev yapımı mayonezle hazırlanmış rus salatası
YAPILIŞI:
Patatesleri haşlayıp sıcakken tereyağı, kaşar rendesini,tuz,karabiber ve çok az gıda boyasını ekleyip iyice ezerek yoğuruyoruz.ikiye ayırıyoruz kelepçeli kalıbımıza sırayla bir kat patatesli, bir kat rus salatalı harctan seriyoruz.artan patatesli harctan civciv şekli yapıyoruz.haşlanmış havuçtan gagasını,çörekotundan gözlerini şekillendiriyoruz.önlerine yem olarak 1 kaşık rus salatası serpiyoruz.yine artan patates harcına krema kıvamına gelecek şekilde süt ekleyip,çırparak krema pompasıyla yuvarlak sıkıp,dolapta yarım saat dinlendirerek kalıptan çıkarıp servis ediyoruz..
AFİYET OLSUN
MOR LAHANA MEZE
buda bizim evde çok sevilir.yemeklerin ve pastaların yanında bir meze gibi nefis oluyor.tavsiye ederim…

mor lahana salatası:
1 adet salatalık morlahanayı çok ince doğruyoruz.1 s.b. mayonez , 3 diş dövülmüş sarımsak 1 yemek kaşığı limonsuyu,1 yemek kaşığı zeytinyağ ve 1 ç.k. tuz ilave edip ,iyice karıştırıyoruz.biraz yoğurup rengini alınca,havuç dilimleriyle süsleyerek servis ediyoruz..AFİYET OLSUN….


CİVCİVLİ PATATES SALATASI & MEZE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder