31 Ocak 2013 Perşembe

S KURABİYE

bilemiyorum başka yörelerde varmı ama bizim Kayserimize özgün bu kurabiye;
biz küçükken annelerimizin sıklıkla yaptığı kıyır kıyır bir lezzet..
S KURABİYE TARİFİ

1su bardağı Yağ (vita-tarin başka yağ ile olmaz) oda sıcaklığında
1su bardağı pudra şekeri
aldığı kadar un
YAPILIŞI:yağ ile şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz.unu ilave ediyoruz orta yumuşak bir hamur elde ediyoruz.elimizle uzun,kalın çubuk yaparak s şeklini vererek tepsiye diziyoruz.150 derecedeki ılık fırında üzerleri çatlayıp,çok hafif sararıncaya kadar pişiriyoruz.soğuyunca çayla birlikte servis ediyoruz….AFİYET OLSUN


S KURABİYE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder