31 Ocak 2013 Perşembe

HAZIR YUFKADAN BÖREK(KETE GÖRÜNÜMLÜ)

kete görünümünde yumuşacık ve süper kabaran bir yufka böreği isterseniz tavsiyemdir..
YUFKA BÖREK

6 adet yufka
HARCI: 2yumurta ,
1 su bardağı yoğurt ,
1su bardağı su yada soda ,
1su bardağı sıvıyağ ,
1 çay kaşığı kabartma tozu karışıp çırpılır.
İÇİ:500gr haşlanıp didiklenmiş tavuk ,
1 çay bardağı konserve bezelye ,
yarım demet ince kıyılmış maydonoz
tuz- karabiber
ÜZERİNE:1 yumurta sarısı , gri haşhaş tohumu
YAPILIŞI:bir yufkayı serip, harcımızdan bol bol sürüyoruz.kenarlarını içe doğru katlıyoruz.kare haline gelen yufkamızı 4 e keserek iç harcımızdan ilave ederek ,tekrar zarf gibi katlayıp ters çeviriyoruz.her bir yufkayı bu şekilde hazırlıyoruz.hazırladığımız kare böreklerimizin üzerine yumurta sarısı sürerek 175 derecedeki fırında kızarana dek pişiriyoruz.ılıkken servis ediyoruz.afiyet olsun..

HAZIR YUFKADAN BÖREK(KETE GÖRÜNÜMLÜ)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder