31 Ocak 2013 Perşembe

ÇITIR PANE & TAVUK ŞİNİTZEL

çocuklarımın sağlığı açısından bana göre bizim evde herşey evyapımı olmalı.çünki hazır satılan her şeyden şüphelenir oldum maalesef..birde içerisinde kimyasal madde varmı yokmu belli değil.
bu çıtır pane harcıda öyle..tavuk şinitzele büyük oğlum bayılıyor.bende bunun için evden çıtır pane harcı hazırladım.artık gönül rahatlığıyla hep bunu uyguluyorum.üstelik hazır pane harcından çok daha lezzetli oluyor.tavsiye ederim..
TAVUK ŞİNİTZEL:
2 adet büyükçe tavuk göğsü(incecik dönerlik açılmış)
tuz – kırmızı toz biber
ÇITIR PANE HARCI:
1 su bardağı galeta unu yada mısır unu
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
KIZARTMAK İÇİN:az sızma zeytinyağ
YAPILIŞI:
tavuk göğüs etlerimizi enlemesine incecik kesiyoruz.tuza ve toz bibere buluyoruz.
çıtır pane harcı için yumurtayı çırpıyoruz.galeta ununa tüm baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
tavuk etlerini önce yumurtaya sonra baharatlı karışıma batırıyoruz. tavamızın kapağı kapalı olarak çoz az yağda arkalı önlü kızartıyoruz.ılınınca servis ediyoruz.AFİYET OLSUN..
not:burada sızma zeytinyağı kullanmamızdaki amaç tavukların hemen kızarıp içinin çiğ kalmasını önlemek içindir.


ÇITIR PANE & TAVUK ŞİNİTZEL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder