30 Ocak 2013 Çarşamba

MISIRLI PİLAV & IZGARA TAVUK BAGET

bizim evde genelde oğluşlara ve misafirlere yemek pişer:))
ee eşim lokanta işinde olunca haliyle ya hep tok gelir yada
yemek kokusundan usanmış olarak, kahvaltı veya pasta türü tercih eder..
bu mönüde daha önceden misafirlerime sunduğum arşivimde bekleyenlerden..
tencere kapak misali tavuk ve pilav nasılda yakışıyorlar birbirlerine değilmi:))

yazdan hazırladığım ve buzluğa attığım mısır bir çok lezzete lezzet katıyor.
bu pilavda öyle..mısır sayesinde hem tane tane hemde çok lezzetli ve doyurucu oldu..

bu ızgarada pişen tavuğun lezzeti için tarife gerek yok..
görüntü her şeyi anlatıyor:))
misafirlerim bu ana yemekleri çok beğendiler..
pastada olduğu gibi yemek yapımında da
çok başarılı olduğumu ifade ettiler..
bu memnuniyetle misafirlerimi sevinçle ağırladım:))
MISIRLI PİLAV
1 s. b. pilavlık pirinç
1 ç.b. haşlanmış mısır
1 kahve fincanı arpa şehriye
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2 s.b. haşlanmış tavuk yada etsuyu
tuz-bir iki damla limon suyu
YAPILIŞI:
pirinci ılık tuzlu suda en az yarım saat ıslatıyoruz.
yağ ile arpa şehriyeyi rengi koyulaşana dek karıştırıp kavuruyoruz.
iyice yıkadığımız pirinçleri , bir iki damla limon suyunu ve tuzuda ekleyip;
ağır ateşte spatula ile karıştırarak pirinçler tek tek olana dek kavuruyoruz.
haşlanmış tavuk yada et suyunu ve mısırı ilave edip,suyunu çekene dek pişiriyoruz.
üzerine havlu ve kapak örterek 1 saat demlendiriyoruz.
IZGARA TAVUK BAGET:
1 kg ızgara tavuk baget
1ç.k. salça,
1 ç.k. yoğurt,
tuz ,karabiber,
toz biber,
1 tatlı kaşığı köri ,
tavuk hariç tüm malzemeler karıştırılıp biraz tavuk suyunda cıvıtılarak
terbiye hazırlanır .tavuklarla terbiye harmanlanır.1 gece bekletilir.
tepsiye dizilir.üzerine domates ve biber dilimleri serpilir.175 derecede ısıtılmış fırının ızgarasında nar gibi kızarıncaya kadar pişirilir.
yanında pilavla servis edilir.. AFİYET OLSUN ….

DİĞER TARİFLERİM İÇİN TIKLAYINIZ:YEMEKLER


MISIRLI PİLAV & IZGARA TAVUK BAGET

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder