irmiksiz revani tarifi
malzemeler
- 5 adet yumurta
- 3 su bardak un
- 1,5 kabartma tozu
- 1 su bardak toz şeker
- 1 su bardak yogurt
- 2 tane vanilya sekeri
- 1 fiske tuz
- 4-5 damla limon suyu
serbeti icin malzeme
- 3 su bardak şeker
- 4 su bardak su
- 1/4 limonun suyu
hazirlanisi
- Yumurta, şeker mikserle 2-3 dakika çırpılır,
- 1 su bardak yogurt ilave edilir iyice çırpılır .
- Un kabartma tozu , limon suyu ,vanilya sekeri ile birlikte karistirilip elenir,yumurtalı karışıma yavaş yavaş kaşıkla karıştırılarak eklenir ,
- Firin orta boy borcam tepsinizi yaglayip hamuru icersine dökün.
- Önceden isitilmis 180 dereceli fırında pişirilir ,
- Tatlinin üzeri nar gibi kararincaya kadar pirin firindan cikartinca sogumaya birakin soguyunca dilimleyin.
- Serbet kaynatılır içine 1/4 limonun suyu sıkılır ve 3-4 tasim kaynayinca sıcakken sogumus revanenin üzerine dökülüp üzerine bir tepsi kapatılır şerbeti çekinceksin diye .
- Yaninda kaymak veya dondurma esliginde servis yapin . .Bu tatli gercekten nefis bir tatli afiyetler olsun .
un revani tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder