8 Şubat 2013 Cuma

Kaşarlı Poğaça

Kaşarlı Poğaça


malzemeler

  • 2 su bardak ilik süt
  • 2 tane yumurta beyazi [sarisini üzerine ayirtin )
  • 1 su bardak aycicek yag
  • 1 yemek kasik kadar toz seker
  • 1 tane yas maya (40 gramlik )1 tatli kasik tuz
  • ala bildigi kadar un

üzerisi icin

  • 2 tane yumurta sarisi
  • 1 tutam toz seker
  • 2 yemek kasik süt
  • cörek otu
ic malzemesi 
  • rendelenmis kasar
hazirlanisi
  • Ilik  süt,toz seker ,tuz, yumurta sarisi ve yagi bir derin yugurma legen `nin icersine alin.
  • Mayayi katip eriyen deyince minciklayin.
  • Unu icersine  yavas ,yavas ilave edip yugurun.
  • Yumusak bir hamur elde edin.
  • Yaklasik 1 saat mayalanmaya birakin üzerini kapatip.
  • Hamurdan 3 tane beze cikartin .
  • Yagli ezgahin üzerinde hamuru acip rendelenmis kasardan serpistirin hamurun üzerine .
  • Hamuru rulo yapin bir uc kismindan diyer uc kismina dogru.
  • Bicakla kesin ruloyu tepsinize siralayin .
  • Üzerine sumurta sarisi ,bir tutam seker ve süt cirpip firca ile sürün .
  • Cörek otunu sepileyip 175 derece firinda pisirin .
  • Afiyetler olsun .



Kaşarlı Poğaça

Elmalı KEK

                                                    Elmalı Kek Tarifi
malzemeler
  • su bardağı sıvı yağ,
  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 3 tane yumurta
  • 2,3 çorba kaşığı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1yemek kaşığı pudra şekeri
  • 4-5 tane yeşil- sarı elma (tatlı yada mayhoş)
Hazırlanışı:
  • Öncelikle yumurta ve şekeri köpürene kadar  çırpın.
  • Siviyag ,süt ve sonra un karıştırıp kek harcını yapın.
  • Diğer taraftan Elmalarınizin kabuklarini soyup rendeleyin severseniz tarcindan icersine katp karistirin.
  • 1 elmayı resimde görüldüğü gibi ay şeklinde ince dilimler halinde dilimleyin.
  • Hazırladığınız  bu tarif 28-30 cm çapındaki tepsi veya borcam icin .
  • Ben kaliplar kullandim cokda güzel olsu silikon kaliplar .
  • 2 yemek kasik hamur üzerine ince kiyilmis tarinli elmaladan 1 yemek kasik koydum (( denemelik önce elmayi sonra amur koydum  dahada güzel oldu 2 tanesini denemelik öyle yaptim cok daha güzel sekli oldu ))175 derecede pisirin afiyetler olsun.

Elmalı KEK

7 Şubat 2013 Perşembe

Käsekuchen

Ramazanı şerifiniz mubarek olsun
Tatlilardan vanilyali puding ve Peynir pastasi ( Käsekuchen )
Cok cabuk gecti bu ay havalarin cok sıcak havalar  olmasina ragmen güzeldi Ramazan bu yil .
Ben genelde sütlü tatlilari seviyorum daha hafif oluyor .
Tarifi görmrk icin buraya tiklayin http://tatllar.blogspot.de/2011/12/peynir-pastasi-kese-kuchen.html

Käsekuchen

iftar sofrasi..Fırında Somon Balığı

iftar sofrasi    Fırında Somon Balığı
3 kisilik bir iftar sofrasi .
Bu yil iftar cok gec oldugundan hic daha iftarra misafir agirlayamadim.
Sadece kizlarmla birlikdeydik.
Ben hafif yemekleri tercih ediyorum..Hepinize hayirli huzur bereketli Ramazanlar diliyorum Tanrim tüm dualarinizi kabul eglesin .
Fırında Somon Balığı , tomates soslu makarna, yesil salata ,vanilyali puding ve peynir pastasi.
Somon baligini hazir temizlenmis üzerine de baharatlari sürülmüs sadece firina sürüp pisiriyorum .

SÜNGER KEK ... haşhaşlı sünger kek

haşhaşlı sünger kek
malzemeler
  • 4 tane yumurta
  • 250 gram un
  • 200 gram margarin
  • 200 gram toz seker
  • 1 tane vanilya sekeri
  • yarim paket kabartma tozu
  • 4 yemek kasik hashas tohumu
  • yarim limon suyu
  • 1 tutam tuz
hazirlanisi
  • Derin bir kabin icersinde mikserle yumurtayi sekerle birlikde cirpin .
  • Diyer malzemeleride ekleyip devam cirpin .
  • Ben borcam kullandim .Bu tarif cok eski limonlu kek tarifi icersine isterseniz limon kabuguda rendeleye bilirsiniz .
  • 175 derece firinda pisirin afiyetler olsun

SÜNGER KEK ... haşhaşlı sünger kek

İRMİK TATLISI

İRMİK TATLISI                  İrmikli Tatlılar

malzemeler

  • 1 litre süt
  • 8 yemek kasik irmik (tepeleme dolu yemek kasik)
  • 1 tatli kasik nisasta
  • 10 yemek kasik toz seker

hazirlanisi

  • Tencereye südü ilave edip seker ,nisasta ve irmikicersine katip iyice bir karistirin .
  • Orta hatesde kaynayincayakadar karistirarak pisirin.
  • Kalibinizi sudan gecirtin icersi islak olsun .
  • Benim kaliplarim kücük oldu icin 2 er yemek kasik kaliblarimin icersine tatlidan kattim .
  • Cam kase veya pasta kalibinda sogumaya birakin sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
  • Tatliniz soguyunca borcamminizi ters cevirip servis yapin.
  • Bu yaz günlerinde iftarda cok güzel hafif bir tatli  afiyetler olsun .

İRMİK TATLISI

DÜĞÜM POĞAÇA

Düğüm Poğaça

malzemeler
  • 500 ml ILIK süt
  • 3 tane yumurta
  • 6 yemek kasik toz seker
  • 1 tane yas maya (40 gr )
  • 1 tatli kasik tuz
  • 1 su bardak aycicek yag sivi
  • alabildikadar un.
  • üzerine hashas tohumu , susam ve yumurta sarisi
hazirlanisi
  • Hamurumuzu yumusak olmali unu yavas,yavas ilave edere yugurup üzerini kapatip yaklasik 10-15 dakika mayalansin .
  • Hamuru 3 esit parcalara bölün.
  • Tezgahin üzerine 2-3 damla  sivi yag sürün .
  • Hamuru Avuc icinizde yuvarlayarak uzunca orta parmak kalinliginda rulo yapin.
  • Bicakla esit sekilde kesip birer dügüm atip firin tepsisine siralayin.
  • Bu sekil tepsiye siralayin en az yarim saat yayalanmasi daha lazip tepside .
  • Üzerlerine yumurta sarisi ni sürün susam ve hashasida üzerine sepileyip 175 derecede pisirin.
  • Ben önce firini 50 dereceye aciyorum ve pogacalarimi  yaklasik 15 dakika firin icersinde mayalanmasini sagliyorum daha kolay ve güzel oluyor.
  • Sonra 175 dercede üzerleri nar gibi oluncaya kadar pisiriyorum

kabartma tozlu poğaça patatesli

kabartma tozlu poğaça patatesli



malzemeler
  • 1,5 su bardak yogurt
  • 1 su bardak aycicek yag
  • 2 tane yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 cay kasik tuz
  • aldigi kadar un
  • 1 tatli kasik kadar sirke 

ic malzemesi icin 

  • 4 tane orta boy patates
  • 200 gram böreklik peynir
  • 1 ,5 cay kasik pul biber
  • maydanaoz
  • 3 yemek kasik kadar aycicek yag

hazirlanisi
  • Ilk önce 4 tane patatesinizi haslayip kabugunu soyup ezin bir catal yardimi ile.
  • icersine peynir maydanoz,pul biber ve yag koyup karistirin.
  • Unu nuzu elekle eleyin ilk önce un haric diyer malzemeyi güzelce karistirin .
  • Unu yavas yavas hem icersine ilave edin hamur yugurma kabina bir tarafdanda yugurun  hamurunuzu.
  • Yumusak bir hamur elde edin.
  • 15 dakika kadr hamurunuz dinlensin.
  • hamurunuzu 2 parcaya bölüp .Tezgahin üzerinde acin merdaneyle ve bardakla kesin.
  • 1 er yemek kasik patatesli  ic harcinizdan koyup hamuru kapatin bir catal yardimi ile kenarilarini bastirarak kapatin.
  • üzerine yumurta sürün susam ve cörek otunu serpistirip 175 derecede pisirin afiyetler olsun.

kabartma tozlu poğaça patatesli

Cevizli Havuçlu Kek ... havuclu muffings

Cevizli Havuçlu Kek    havuclu maffings

malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 1,5 su bardak un
  • 1 su bardak ceviz
  • 1 su bardak toz seker
  • yarim su bardak aycicek yag
  • 1 tane orta boy havuc
  • 1 tali kasik tarcin
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 tane vanilya sekeri
  • 1 tane limon kabugu rendelenmis hali
hazirlanisi
  • Kagit form kaliblarda yaptim bu tarifi firin tepsisinde borcamdada papa bilirsiniz.
  • Yumurtayi sekerle birlikde cirpin.
  • Havucu önceden rendeleyip suyunu sikin yaklasik bir su bardagi kadar.
  • Cevizinizi dise dokunur sekilde cektirin rondadan.
  • Tüm malzemeleri yumurtali karisima ekleyip mikserlen cirpin.
  • Kagit kaliplarin icersine 2 ser yemek kasik harcinizdak döküp önceden isitilmis 175 derecede pisirin .
  • Afiyetler olsun.

Cevizli Havuçlu Kek ... havuclu muffings

CEVİZLİ POĞAÇA

CEVİZLİ POĞAÇA

malzemeler
  • 2 su bardak ilik süt
  • 2 tane yumurta beyazi (sarisi üzerine sürmek icin ayirin.
  • 1 tane yas maya (40 garamlik )
  • 200 gram tere yag
  • aldigi kadar un
  • 1 su bardak toz  seker
  • 2 tane vanilya sekeri
  • 1 su bardak cekilmis ceviz
hazirlanisi
  • Yumurtayi sarisindan ayirin .
  • sarisini pogacanin üzerine sürmek icin ayirin.
  • Derin bir kabin icersinde hamurunuzu unu yavasca ekleyerek yugurun.
  • Cevizi dise dokunur sekilde kiyip hamurun icersine ekleyin iyice yugurup yarim saat mayalanmaya birakin.
  • Mandalina büyüklügünde beze cikartip tepsiye üzerine bastirarak sekillerini verin.
  • Yumurtanin sarisini sürüp önceden isitilmis firinda 180 derecede üzerleri nar gibi oluncaya kadar pisirin.
  • Afiyetler olsun.

CEVİZLİ POĞAÇA

etli sehriye pilavi

TAVUK ETLİ ARPA ŞEHRİYE PİLAVI
malzemeler
  • 2 su bardak arpa şehriye
  • 3,5 su bardak tavuk suyu
  • 2,5 yemek  kaşık  tereyağ
  • tuz ,kara biber
  • 1 tane tavavuk
hazırlanışı

  • Ilk önce tavuk haslayip etini didikleyin suyunuda bir süzgecden süzdürün icersine bu tabuk suyunu kulanin 
  • 2 yemek kasik sehriyeyi ilk önce tereyagda  kavurun hafif pembelisinceye kadar.
  • içine arpa şehriyeyi, baharatları ekleyip karıştırın. 
  • Tavuk etlerini icersine bir karistirin.
  • Tavuk suyu yada normal suya bulyon ekleyerek şehriyeler suyunu çekene kadar pişirin.  Tencerenin kapağını kapatın demlenmeye bırakın.

etli sehriye pilavi

Hindistan Cevizli Kurabiye

Hindistan Cevizli Kurabiye 

malzemeler

  • 250 gr margarin( oda sıcaklığında yumuşak olacak)
  • 2 yumurta(sarısı içine,beyazı dışına)
  • 1 çay bardak sıvı yağ
  • 2 çay bardak pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı hindistan cevizi ( hamuru için)
  • 4 yemek kaşığı hindistan cevizi (üstü için )
  • 1 paket kabartma tozu.
  • 1 su bardak bugday  nisastasi
  • Aldığı kadar un
hazirlanisi

  • Hamuru için olan malzemelerimiz güzelce karıştırılır hamur yugrulur
  • Cevizden biraz daha kücük yuvarlayin kurabiyeleri .
  •  Önce yumurta akına sonra bolca hindistan cevizine bulanır.
  • Önceden isitilmis firinda 175 derecede pişirilir.

Hindistan Cevizli Kurabiye

Karışık poğaça

Karışık poğaça
malzemeler
  • 250 gram quark  (süzme  yogurt)
  • 1su bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardak ilik süt
  • kabartma tozu
  • aldığı kadar un
  • beyaz peynir
  • 1 tatli kasik tuz
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tane yas maya (40 gramlik )
  • 1 tane kabartma tozu



hazırlanması

  • Derin bir kabin icersinde peynir ve maydanoz hariç tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin. Maydanozu yikayip incecik dograyin peyniri de ufalayin hamurun icersine .
  • Hamurun icersine bir kez daha yugurup üzerini kapatip dinlenmeye birakin hamurunuz kabarinca ya kadar dinlensin .
  •  Ceviz büyüklügünde hamurlar kopartip yuvarlayin yağlanmış tepsiye dizin.
  • Hamurun üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
  • Önceden isitilmis firinda 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.
  • Cok kolay ve süngergibi 

Karışık poğaça

Portakallı Kurabiye

Portakallı Kurabiye       PORTAKALLI KURABİYE TARiFi
malzemeler
  • 2 tane portakal kabugu rendesi
  • 1 su bardak portakal suyu
  • 1 cay kasik karbonat
  • 1 paket tereyag (250 gram )
  • 1,5 su bardak toz seker
  • aldigi kadar un
  • 2 yemek kasik kakao
hazirlanisi
  • Hamurunuzu yugurun yumusacik cok güzel renk elde ediyorsunuz portakal suyuve kabugunun verdigi sarimsi bir renk
  • Bu hamurdan 2 yumurta büyüklügünde alinip kakao ile yugrulur.
  • Kücük parcalar kopartip yuvarlayin.
  • Kurabiye hamurundan parcalar kopartip yuvarlayin ve ortasina parmaginizi batirin.
  • Kakao lu hamurlari ortasina yerlestisin.
  • Önceden isitilmis 180 derece de pisirin 

Portakallı Kurabiye

Käsekuchen..Peynir pastasi...Cheesecake...Çiz kek

Käsekuchen..Peynir pastasi…Cheesecake…Çiz kek



tabani icin malzeme

  • 2 paket kakaolu bisküvi
  • 1 yemek kasik kakao
  • 125 gram tere yag
  • yarim su bardak cekilmis ceviz
  • 4-5 yemek kasik süt
  • 1 su bardak kadar cikolatali top kelogs
üzerinin malzemesi
  • 125 gram tereyag
  • 4 tane yumurta
  • 300 gram toz seker
  • 3 yemek kasik nisasta 
  • 1 paket vanilya tozu
  • 1 paket vanilya puding tozu (kaynayipda yapilanlardan)
  • 0,5 kabartma tozu (ben 1 tatli kasik kullandim )
  • 1 yemek kasik limon suyu
  • 1 kilo Magerquark (süzme yogurt yagsizlardan )
hazirlanisi
  • tabanini ilk önce hazirlayin bisküviyi ilk önce robatda ufalayin..
  • Kelogs haric tüm malzemeyi karistirip tereyagi iyice harca yedirtin.
  • Ben borcam kullandim.
  • Tepsinin tabanina esit sekilde yayip elinizle bastirin .
  • Üzerine cikolatali kelogs daginik sekilde birakin.
  • Üzerinin harci kolay hazirlaniyor  tüm malzemeyi derin bir kabin icersinde cirpma makinasi ile cirpin yaklasik 5-6 dakika kadar
  • Tepsiye bosaltin bu karisimida .
  • Yaklasik 50 dakika 180 derece firinda pisirin .
  • Afiyetler olsun.

Käsekuchen..Peynir pastasi...Cheesecake...Çiz kek

Kandil Simidi

Kandil Simidi
malzemeler
  • 4 su bardak un
  • 1.5 çay bardağı eritilmiş margarin
  • 1 çay bardak sıvıyağ
  • 2 tane yumurta beyazi ((sarisini üzerine kullanin ))
  • 1 çay bardak yogurt
  • 1 yemek kasik sirke3 tatlı kasik  tozşeker
  • 1 paket kabarma tozu
  • Tuz

üzerine

  • susam
  • 2 tane yumurta  sarisi

hazirlanisi

  • Margarin ,sıvıyağ, toz şekeri, yoğurd ,sirke ,yumurta akını,kabartma tozunu ve tuzu koyup yavas yavas unu icersine ekleyip hamurumuzu yuguruyoruz
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parmak gibi çubuklar elde ediyoruz.
  • Bu cubuklarin uc kissimlarini bir birlerine ekliyoruz.
  • Üzerine yumurta sarinini sürüp susama batiriyoruz .
  • Firin tepsisine firin kegidi koyup simitleri siralayin.
  • Önceden isitilmis 180 dereceli fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz.

Kandil Simidi

RUS PASTASI

******     RUS  PASTASI  ******
 taban hamuru icin malzemeler


  • 300 gr un
  • 180 gr seker
  • 200 gr tereyag veya margarin
  • 1 tane vanilya sekeri
  • 2 yumurta
  • 1 tane kabartma tozu
  • 3 yemek kasik kakao

Hamurun üstüne kiremasi icin malzemeler

  • 500 gr quark  (labne peyniri)
  • 3 tane yumurta
  • 200 gram ciy  krema
  • 70 gr tereyag veya margarin
  • 1paket vanilya sekeri
  • 1 cay bardak toz seker

hazirlanisi

  • Tereyagi ve  sekeri mikserle koyu bir kivam alincaya kadar cirpin,
  • Yumurtalari kakao , un ve kabartma tozunu ayni anda ilave ederek hamuru yogurun,ve kisa bir süre dinlendirin.
  • Hamurdan bir parca ayirin üzerisi icin.
  • Yaglanmis kelepceli kaliba hamuru elinizle veya merdaneyle bastirarak yayin,kalibin ic kenarlarina cikacak sekilde hamuru cikarin.
  • ici karisimi icin Quark,yumurtalar ve tereyagi mikserle koyu bir kivam alincaya kadar cirpilir, kremasi toz sekeri vanilya sekeride ilave edilip  devam cirpilir.
  • Quarkli karisimi hamurun üstüne yayilir.
  • Ayirdiginiz kakaolu hamurdan medaneyle acip kaliplarla sekil verip kiremanin üzerine siralayin . 
  • Önceden isitilmis  firinda 180 derecede yaklasik 1 saat kadar kizarana kadar pisirlir.Ben hamurun üzerine  üstüne aliminyum folye kapattim icison pisme asamasinda üzeri yanmasin diye.
  • Bu pasta yaklasik firindan cikinca 3 saat sonra dilmeye hazir oluyor .
  • Buz dolabinda 1 saat durmasi saglayin soguk cok daha lezletli oluyor.

RUS PASTASI