2 Şubat 2013 Cumartesi

ZEYTİNLİ KEK

Ramazan geleli pasta yapmıyorum.malum yemekten sıra gelmiyor.dün bizim ev ahalisi toplu protesto yaptılar.bende uyanıklık ederek bu zeytinli keki sahur için hazırladım.çok değişik ve doyurucu oldu..

ZEYTİNLİ KEK:
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı mısır unu
1 yemek kaşığı kuru nane
1 su bardağı siyah zeytin
1 su bardağı yoğurt
3 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
yarım çay kaşığı karbonat
7-8 damla limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI:
tereyağını bir tavada yakmadan hemen eritin.yoğurt ,yumurta, sıvıyağ, tereyağ, sirke, tuz ve naneyi karıştırma kabına koyun.kabartma tozunu ekleyin ve üzerine limon suyunu ilave edin.kabartma tozu kabarsın.sonra karbonatı ekleyin ve elinizle iyice karıştırın.un ve mısır ununu bir başka kaba alın karıştırın.hazırladığımız karışıma ekleyerek tekrar karıştırın.ister çekilmiş ister dilimlenmiş zeytinleride ilave edip tekrar karıştırın.yağlanmış susam ekilmiş kalıba dökerek 180 derecedeki sıcak fırında pişirin.soğuyunca mayonez ve çemenle servis edin.hepimize afiyet olsun..

ZEYTİNLİ KEK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder