1 Şubat 2013 Cuma

PEYNİRLİ MANTI - PUROV MANTISI

purov adını nerden aldı bilemiyorum ama küçüklüğümüzden beri bu mantıyı peynirli dendiğinde değilde purov mantısı denildiğinde biliriz:)

Kayserimizin çeşit çeşit mantıları meşhurdur.bunlar arasında sanırım bizim en tercih ettiğimiz bu peynirli mantı geliyor..eşim ve oğluşlar bayılıyorlar.üstelik üstteki resimdeki gibi kızarmış haliyle cips gibi yemeyi çok seviyorlar..benim şu sıralar mantı yapmaya pek vaktim olmuyor ..her zamanki gibi değerli kayınvalidem imdadımıza yetişiyor saolsun.buda yine bağ evinde yemek bize kısmet olamadığı için paketleyip verdiği mantılardan.ellerine sağlık tekrar teşekkür ederim annem..

PEYNİRLİ MANTI – PUROV MANTISI
MALZEMELER :
aldığı kadar un
1 yumurta
tuz ,su

İÇİ İÇİN :
ufalanmış peynir
1 adet ince doğranmış kuru soğan
toz kırmızı biber
ince kıyılmış maydonoz
malzemelerin hepsi karıştırılır..
PİŞİRİRKEN:
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
yarım litre su
YAPILIŞI:
Hamur için gerekli malzemeler bir kaba konur ve yavaş yavaş su eklenerek sertçe bir hamur yapılır.Üzeri kapatılarak 1-2 saat dinlendirilirse hamur daha kolay açılır .İnce açılan hamur büyük kareler şeklinde kesilir ve iç malzemesi konularak üçgen üçgen kapatılır.Yağlanmış teflon tavaya aralarında boşluk kalmayacak şekilde dizilerek mantıların altı ve üstü karıştırarak kızartılır.yağda salça kavrulur biber konup karıştırılır ve yarım litre su konup kaynatılır. mantılar atılır ve çok az pişirilir. üzerine isterseniz sarımsaklı yoğurt ve tereyağında yakılmış pulbiberde dökebilirsiniz.


PEYNİRLİ MANTI - PUROV MANTISI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder