1 Şubat 2013 Cuma

MİLFÖY SÜSLÜ BÖREK

sevgili dostlar ve ziyaretçilerim yine arayı çokk açtım biliyorum.yoğunum desemde bu ihmal çok üzücü..dün parkta oğlumu gezdirirken bir takipçimin sitemi ile karşılaştım ve sizler adına çok üzüldüm.yine yaratıcı (!) ruhumla değerli arkadaşım Naciyemin börek şeklinden esinlendiğim bir tarifi paylaşıyorum..

porsiyon olarak oldukça büyük olsada puf puf hafif bir börek . dışı çıtır içi yumuşacık; görünümü çok değişik süslü böreği mutlaka denemenizi öneririm..

daha öncede canım Ayşem bu böreği margarinle denemiş ve çok beğenilmişti.ben sıvıyağ kullandım.tercih sizin..
MİLFÖY SÜSLÜ YUFKA BÖREK
6 adet yufka
6-8 kare milföy hamuru
İÇİ:
peynirli-maydonozlu karışım
HARCI:
3yumurta
1 su bardağı maden suyu
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
yarım paket kabartma tozu
YAPILIŞI:
harc malzemelerinin tamamını el blendırıyla çırpıyoruz.yufkanın herbini açarak bu harctan sürüyoruz.her ucunu içe katlayıp kare haline getiriyoruz.dörde kesip dört kare elde ediyoruz. her karenin ortasına peynirli içten bolca sürüyoruz.karşı uclarından zarf gibi tekrar katlayıp sosa batırdıktan sonra ters çeviriyoruz.yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizerek yumurta sarısı sürüyoruz.milföyü oklava ile biraz inceltip uzun-ince şeritler halinde kesiyoruz. yukardaki resimdeki gibi bu şeritleri kıvırıp süslüyoruz.tekrar yumurta sarısı sürüp,çöreotu serpiyoruz.175 derecedeki sıcak fırında nar gibikızarana dek pişiriyoruz.ılık servis ediyoruz.afiyet olsun..
NOT:bu böreği pişmeden buzluktada saklayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder