1 Şubat 2013 Cuma

MANTAR MANTISI


Kayseri mantımıza asla uyamaz:D ama tam bir mantar tutkunu olarak en sevdiğim yemekler arasında..


MANTAR MANTISI:
500 gr mantar
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı galeta unu
Kızartmak için bolca sıvı yağ
Haslamak için su
Yoğurt Salça,tuz
YAPILIŞI:
Mantarlari süzgeçe alıp yıkıyoruz. Ocağa tencere ile su koyup kaynayınca içine 2 yemek kasığı tuz ve mantarları ilave ediyoruz.5 dakika haşlıyoruz. Yumurtaları çırparak galeta ununu katıp karıştırıyoruz. Mantarları ilave edip iyice harmanlıyoruz.Tencereye sıvı yağ koyup ocağa alıp ısıtıyoruz.Mantarları kızgın yağın icine atıp kızartıyoruz.kağıt havlu serilmiş tabağa alıp fazla yağını süzdürüyoruz.Sonra servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ekerek servis ediyoruz.afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder