2 Şubat 2013 Cumartesi

KAYSERİ UN ÇORBASI (ev yapımı kesme çorba)


Evet yine Kayserimize özel elde kesilen nefis un çorbamız..


elde kesimi büyük marifet ister.
hamurun kıvamı ve yoğurulması ustalıktır.
eskiden tüm akrabalar bir araya gelir büyük zahmetle nerdeyse akşama dek tektek kesilirdi.
ancak günümüzde makinalarla bu işe kolaylıklar geldi.
yinede bu biz gençlere göre değil …
saolsun büyüklerimiz keserek bizlere veriyorlarda mahrum kalmıyoruz..
en iyisi ben sizlere uzatmadan bu çorbanın kesilme aşamasını değilde pişirme şeklini tarif edeyim:
KAYSERİ UN ÇORBASI:
6 bardak et yada tavuk suyu
isteğe göre 100gr kıyma
1 su bardağı kesme çorba
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1′er yemek kaşığı domates-biber salçası
tuz-toz kırmızı biber-kuru nane
zeytinyağ
YAPILIŞI:kıymamızı tencere alarak zeytinyağda kavuruyoruz.üzerine salçaları naneyi ve toz kırmızı biberi ekleyip hafif çeviriyoruz.suyunu ilave ediyoruz.kaynayınca çorba ve mercimeği ekliyoruz.10 dakika pişirip limonla beraber servis ediyoruz.afiyet olsun
NOT:bu çorbayı ertesi güne bırakmayın şişer..

KAYSERİ UN ÇORBASI (ev yapımı kesme çorba)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder