1 Şubat 2013 Cuma

ISPANAKLI PEYNİRLİ TUZLU KEK

Sevgili ziyaretçilerim ve değerli arkadaşlarım yine emek hırsızlığıyla karşı karşıyayım http://yemek-evi.blogspot.com/search/label/sevilin%20bulu%C5%9Flar%C4%B1 adresinde izinsizce resim ve tariflerim yayınlamakta.gerekli yerlere şikayetlerimi bildirdim.ama bu koşuşturmacada sadece sizlere hizmet amaçlı hatta yorum ve sorularınıza bile cevap veremezken bir de bunlarla uğraşmak zorunda kalıyorum.ve artık bu gibi hırsızlıkların yapılmaması için sağ tuş engeli ekliyorum..üzgünüm…..
http://hastanearsivi.blogcu.com/yemek-tarifleri-tatli-tarifleri-ve-yemek-kulturu

ıspanaklı kek denildiğinde akla hep tatlı kek geliyor değilmi oysa ıspanak bir sebze. neyse işte bende sebzeliğe yakışır bir kek yaptım çokta doyurucu oldu.hem pasta hemde yemek öğünü..üstelikte besleyici vitaminli..

Ispanakli tuzlu kek
Malzemeleri:- 1/2 kg ispanak
100 gr paket eritilmis margarin
2,5 su bardagi un
3 yumurta
1 çay bardağı ufalanmış beyaz peynir
1 su bardagi rendelenmis kasar peyniri
1 paket kabartma tozu
tuz, karabiber ve pul biber istege göre
Yapilisi:Büyükçe bir kabin icine yumurtalari kiriyoruz. Unu, eritilmis margarini, kabartma tozunu ve ince kiyilmis ispanaklari elimizle iyice karistiriyoruz. Sonra yaglanmis veya yagli kagitla kaplanmis borcam tepsisine bosaltiyoruz ve üzerini düzlestiriyoruz. Üzerine kasar peynirini serpip 180 C firinda 20 – 30 dakika pisiriyoruz.Afiyet olsun!!

ISPANAKLI PEYNİRLİ TUZLU KEK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder