4 Şubat 2013 Pazartesi

Haşhaşlı Açma

Haşhaşlı Açmahashasli pogaca

malzemeler

  • 1 kilo un
  • 1 su bardak ilik su 
  • 2 su bardağı ilik süt
  • 1 paket yaş maya 
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kasık şeker
  • 1 yemek kaşık tuz 

Iç malzemeleri

  • 1 su bardagi ceviz içi 
  • 1,5 su bardagi sıvıyag 
  • 1 cay kasik tuz
  • 1,5 su bardak sari  haşhaş ezmesi

üzerine

  • yumurta sarisi ve birat sütü cirpin ve susam

hazirlanisi

  • Hamuru ilk önce yugurup üzerini kapatip dinlenmeye birakin mayalansin.
  • Yag,tuz, hashas ve sürtülmüs cevizi  karistirin hashas iyice yaglan harmanlansin.
  • Hamurunuzuzda 3 tane yumak cikartip bezeleyin.
  • Tezgahin üzerine yag damlatip elinizle hamuru acin merdanede kullananar kolay aciliyor.
  • Hashasli karisimdan 3/1 kasikla üzerine sürün.
  • Börek yapargibi asila asila bir ucundan diyer uc kismina dogru rulo yapin .
  • Bicakla esit sekilde 1 er parmak kalinliginda kesip tepsiye siralayin.
  • Üzerine yumurta sarisi ve susam pisirin 175 derecede .

Haşhaşlı Açma

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder