2 Şubat 2013 Cumartesi

GAZOZLU POĞAÇA


bu harika poğaçaları değerli arkadaşım; eşi hemşehrim olunca hemde hamarat gelinimiz cafe pepeladan aldım.kendisine tekrar teşekkür ederim.
şimdiye dek yediğim poğaçaların en iyisi olarak benim baştacım oldu.
pofuduk ve ağızda eriyen vede bayatlamayan bu lezzetten sonra sanırım bundan başka poğaça tarifi tanımam ..
ben mayayı tam paket olarak kullandım.
siz tarifin orjinali vede hamarat gelinimizin süper lezzetlerini görmek için tıklayın
eee…
kolalı kek..
gazozlu poğaça..
bakalım hayırlısı:))

GAZOZLU POĞAÇA:
Malzemeler:1 su bardağı oda ısısında sade gazoz çamlıca marka vb.

yarım su bardağı su

250 gr tereyağı oda ısısında

1 paket yaşmaya(42 gr)

1 çorba kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz-aldığı kadar un

İçine: peynir maydanoz karışımı vb.

Üzerine:yumurta sarısı-çörek otu

Yapılışı:Yoğurma kabına gazoz,su, maya, şeker ve tuz eklenir karıştırılır. 2 su bardağı un ilave edilir elle yoğurulur. 250 gr oda ısısında tereyağı eklenir tekrar yoğurulur ve azar azar un ilavesi ile yumuşak bir hamur yapılır. yarım saat mayalanır. hamur 4 parçaya ayrılır her parça az unlu zeminde merdaneyle tatlı tabağından büyük açılır bıçakla veya hamur ruletiyle 8 üçgen parçaya kesilir. hazırlanan iç yerleştirilir sigara böreği gibi sarılır. yağlanmış tepsiye aralıklı dizilir. üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpilir 30 dakika mayalanır. önceden ısınmış 185 derecede pişirilir.Afiyet Olsun


GAZOZLU POĞAÇA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder