1 Şubat 2013 Cuma

ESAS SU BÖREĞİ

esas derken elle açılan, haşlanan, oldukça emek isteyen ve tadına doyulmayan su böreği budur.
EV YAPIMI SU BÖREĞİ TARİFİ:
4 yumurta,
1tatlı kaşığı tuz ,
aldığı kadar un ve yeterince su ile oldukça sert bir hamur elde ediyoruz.15 dakika nemli bez örterek dinlendiriyoruz.kıymalı veya peynirli iç hazırlıyoruz.6 beze alarak her birini ince açıyoruz.1 bezeyi seriyoruz. 1 beze hariç diğer bezeleri 4 e kesip sıcak suda haşlayıp , süzerek kırıştırıp seriyoruz.aralarına iç serpiyoruz ayırdığımız bezeyi kapak yapıyoruz çok az tereyağ ile arkalı önlü kızartıyoruz.ılık servis ediyoruz.AFİYET OLSUN

ESAS SU BÖREĞİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder