1 Şubat 2013 Cuma

ELMALI TURTA


tadanların “mmah nefis”diyerek beğenilen turtalarımı yine yoğun istek üzerine yayınını son kez tekrar ediyorum.elmalar tükenmeden acele ediniz:)

ELMALI TURTA TARİFİ:
250 gr. margarin( oda sıcaklığında)
1yumurta
1 ç.b. sıvıyağ
1 ç.b. pudra şekeri
1 paket vanilya
aldığı kadar un
ELMALI İÇİ: elmaların kabuklarını soyarak rendeliyoruz.1 çay kaşığı tarçın ve şeker-ceviz kırığı ekleyip karıştırıyoruz.asla pişirmiyoruz.
YAPILIŞI:margarine şekeri ekleyip elimizle eritiyoruz, diğer malzemeleri ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.kalıpları hafif yağlıyoruz.hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp kalıplara elimizle yassıltıp incelterek yayıyoruz.ayrıca şeklinin güzel çıkması için iki kalıbı birbirine bastırarak iz yaptırıyoruz.Üzerine elmalı içi yayarak sürüyoruz.Onun üstüne hamurumuzdan kalıplarla keserek döşüyoruz ve damla çikolata ile süslüyoruz.175 derecelik fırında pişiriyoruz.soğuyunca servis ediyoruz….. AFİYET OLSUN
not:kalıptan kolay çıkması için asla kabartma tozu kullanmıyoruz..


ELMALI TURTA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder