2 Şubat 2013 Cumartesi

BAYRAM & DOĞUMGÜNÜ


şükürler olsun bayrama kavuştuk..ne güzel bir gelenektir bayram günü büyüklerle beraber toplanmak..el öpmek.. bayramlaşmak..yine ailemle beraber hep birarada bayramlaştık.bu bayram yazın sıcak günleri nedeniyle bayramı bağ evimizde kutladık..

sevgili Kayınvalidem biz bağa evine gitmeden masa düzenide dahil tüm hazırlıkları tamamlamıştı.. ne kadar öğrendik desekde; büyüklerimizin tecrübeli ellerinden yapılan her şey bir başka lezzetli oluyor. bunlardan biride yediğim halde baktıkça yutkunduğum Kayseriye özel yahni..

enfes ev yapımı güllü baklava..
yine Kayserimize özgü açma börek..her şey harika lezzetli ve akrabalık manevi derecede haz vericiydi.değerli ailem bu güzellikleri yaşattığınız için tekrar teşekkür ederim.

bu güzel bayram gününe birde tatlı oğluşumun doğumgünü rasladı..
bin bir telaşla yaptığım doğumgünü pastası harikaydı..
öyle yumuşak ve lezzetliydi ki doğumgünü çocuğu oğluşum çift porsiyonu götürdü..yiyenlerdende tam not aldı..
 
DOĞUM GÜNÜ PASTASI:
KEKİ:
4 Yumurta,
1 Su bardağı şeker,
1 Su bardağı un,
1 Su bardağı nişasta,
5 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
yumurtalarla şekeri çırparak köpürtüyoruz.. Kuru malzemeleri birbiriyle karıştırıyoruz. daha sonra yumurtalı karışıma ekleyip karıştırıyoruz.yağlanmış kalıpta 175 derecede 30 dk pişiriyoruz. Soğuduktan sonra ikiye kesiyoruz.her katı su, şeker, kakao ve nescafe karışımı ile ıslatıyoruz.
KREMASI:
1 lt süt
1 yumurta
5 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı pirinç unu
5 yemek kaşığı un
50 gr tereyağ
1 su bardağı şeker
vanilya
tereyağ, vanilya ve şeker hariç tüm malzemeyi çırparak pişiriyoruz. en son tereyağ, vanilya ve şekeri ekleyip ocağı kapatıyoruz. 5-10 dakika çırparak soğutuyoruz. pastamızın arasına ve üzerine sürüyoruz. sütle çırpılmış krem şantiyle süslüyoruz.dolapta soğutup servis ediyoruz.afiyet olsun..

BAYRAM & DOĞUMGÜNÜ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder